Hoe gaat een crematie in zijn werk ?

Voor iedere huisdierenbezitter komt een tijd, waarop u voor altijd afscheid moet nemen van uw “maatje” en gezinslid. Ondanks het feit dat onze geliefde huisdieren niet kunnen aangeven wat hun laatste wens is, is het prettig om dit op een humane en vertrouwde manier te kunnen doen.
Graag geven wij u de gelegenheid om op een waardige wijze afscheid te nemen, zodat ook de laatste herinnering aan een dierbare vriend een vertrouwd gevoel geeft.

Wanneer uw huisdier is overleden, kunnen wij uw huisdier ophalen bij uw dierenkliniek of bij u thuis. De dierenkliniek kan de uitvaart van uw huisdier voor u regelen.
U kunt daar uw wensen kenbaar maken en wij verzorgen dan verder de uitvaart van uw huisdier. Voor het thuis ophalen van uw huisdier kunt u, via de dierenkliniek, of direct met ons een afspraak maken. Het is mogelijk om uw huisdier zelf te brengen.
In onze aula is er gelegenheid om op gepaste wijze afscheid te nemen van uw huisdier. U kunt de mogelijkheden bespreken bij het maken van de afspraak.

De ter crematie aangeboden dieren worden, afhankelijk van de planning, dezelfde werkdag of uiterlijk de volgende werkdag gecremeerd. Alle dieren worden ná elkaar en niet tegelijk gecremeerd. Wij maken onderscheid tussen een gewone crematie en een individuele crematie. Bij een gewone crematie komen de asresten uiteindelijk bij elkaar en worden deze collectief uitgestrooid over het water of in het bos.
Een individuele crematie vindt volledig gescheiden plaats.
De asresten worden per dier/crematie apart gehouden, zodat u alleen de asresten van uw huisdier terug krijgt. Het verzorgen van de individuele crematie is arbeidsintensiever, reden waarom de kosten hoger zijn dan van een gewone crematie.

Het direct bijwonen van de crematie is mogelijk, afhankelijk van de planning. Afspraken hiervoor dienen minimaal één dag van te voren worden gemaakt. U heeft dan beschikking over het gehele crematorium. Hieraan zijn wel extra kosten verbonden.
Het eventueel eerder brengen van uw overleden huisdier is mogelijk. Wij bewaren uw huisdier dan voor u in de koeling, zodat u eventueel op een later tijdstip afscheid kunt nemen.

Wat is destructie?

Indien u ervoor kiest om uw diertje na het overlijden achter te laten bij uw dierenarts en dus niet voor crematie opteert zal er destructie met hem of haar gebeuren.
Het woord destructie staat voor vernietiging.

 
Indien u kiest voor een destructie en uw dier achterlaat bij de dierenarts zijn hieraan kosten verbonden dit is dus niet gratis.

 

 

 
Voor een 20-tal euro’s meer dan destructie kan je ervoor kiezen om je dier een waardig afscheid te geven!